Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
21.01.2011
Кметът направи специален подарък на акушерите във Враца

Кметът  направи специален подарък на акушерите във Враца

Със специална програма, пресъздаваща българските традиции на почит към бабата екипът на врачанското Акушеро - гинекологично отделение отбелязаха своя професионален празник. Заедно с деца от ОДЗ „Зора” една от акушерките направи ритуално къпане на бебе и наричания за здраве на новородените.

Официални гости на празника бяха кметът д-р Костадин Шахов, зам.кметът д-р Михаил Шарков, ръководството на МБАЛ „Хр. Ботев”.

В своето обръщение към екипа специалисти д-р Шахов каза: „Искам да Ви благодаря за всеотдайността и грижите, които полагате във Вашата професия. Да Ви пожелая много здраве и късмет. Все така да имате силите и волята да упражнявате тази благородна професия”.

От името на Община Враца той подари на отделението част от оборудване необходимо за обзавеждането на специализирано помещение.

 

 

Старши акушерката Виолета Цветанова не пропусна да отбележи добрата поличба – на Бабинден във Враца се ражда бебе.

Общо 22 са новородените от началото на януари, като момчетата и момичетата са по равно – по 11. През миналата година във врачанската болница са се родили 590 деца, а двойките близнаци са 10. Най-голямото родено в Акушеро-гинекологично отделение бебе е с тегло 4.650 кг, а най-малкото, за което са се грижили специалистите неонатолози е тежало едва 680 гр. Най-възрастната родилка е на 48 години, а най-младата – само на 14.

 

#
# # # #