начало » Новини
25.01.2011
Капацитетът на „Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания„Враца –ЕООД е запълнен на 110%

Втори месец капацитетът на „Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания„Враца -ЕООД е запълнен над максимума. Управителят д-р Марияна Стоянова информира за това лично кмета д-р Костадин Шахов. Според нея във Враца вече има предепидемична ситуация. Повечето от приетите в здравното заведение са млади хора, а случаите са тежки. „Много тежки пневмонии, много карциноми....”, каза д-р Стоянова. В активния сезон на туберколозите пък цифрите сочат ръст на заболяваемостта в региона. Според нея най-важното в такъв период е да се намали броя на заразяващите. Съкращаването на 25 легла според нея е било прибързано, тъй като това налага сега капацитетът на здравното заведение да е препълнен на 110 % вече втори месец. В ход е и съкращение на личния състав. Към момента повечето от освободените са на пенсионна възраст и по-малко – тези в работоспособна.
Пред кмета д-р Костадин Шахов д-р Стоянова изказа и своята благодарност към Председателя на Общинския съвет, общинските съветници и Областния управител за бързите и своевременни реакции при преименуването на здравното заведение, за да може да бъде запазено.