начало » Новини
27.01.2011
КМЕТЪТ ПРЕГОВАРЯ ЗА НОВА ВЪНШНА ИНВЕСТИЦИЯ ВЪВ ВРАЦА

Кметът на Община Враца проведе работна среща с потенциален  инвеститор –представители на италианската фирма „OMS-SALERI EASTERN EUROPE” LTD. Деловата среща бе относно построяването на нова фабрика в сферата на машиностроенето и по-точно за изработка на сферични кранове за различен вид монтаж. На срещата присъства и инж.Петя Аврамова –Зам.-кмет на Община Враца.

На първият етап в предприятието на работа ще бъдат наети 30 човека, а на втори етап – още 70 човека. В последния организационен трети етап на работа ще постъпят още 20 души и така инвеститорът гарантира разкриване на общо 120 работни места във Враца.

Италианската фирма „OMS-SALERI EASTERN EUROPE” LTD предвижда инвестициите като сграден фонд  да са в общ размер 2 600 000 евро, а инвестициите за машини в размер на 4 000 000 евро. Реално предприятието ще има три цеха, в които постоянна работа ще имат 120 души от Враца.

Този потенциален външен предприемач вече има направена инвестиция в нашия град и това е шивашката фирма Р.Б.О. Фирмата е доволна от направената  инвестиция и затова ръководството иска сега да разшири дейността в град Враца и в друг бранш – в сферата на машиностроенето.