Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
10.03.2011
Италианска фирма ще инвестира 15 млн. евро във Враца

Италианска фирма ще инвестира 15 млн. евро във Враца

Кметът д-р Костадин Шахов и Якопо Рокка, собственик на италианското дружество „О.М..С. САЛЕРИ ИСТЪРН ЮРЪП” подписаха днес договор за покупко-продажба на терен, върху който ще бъде изграден нов завод за производство на сферични кранове. Имотът е с обща площ 25 008 кв.м. Намира в местността Гладно поле. Продажната му цена е 500 200 лв. без ДДС. Предстои заводът да бъде построен и да започне да работи с пълен капацитет до 6 години. Инвестицията ще бъде направена на 3 етапа. По време на първия ще бъдат изградени сградите, ще бъдат монтирани машините и линиите, необходими за производствената дейност. За това ще бъдат похарчени 3 млн. евро. Ще бъдат наети 30-40 работници, уточни господин Якопо Рокка. Още 12 млн. евро ще бъдат инвестирани в останалите два етапа. До края на третата фаза ще бъдат разкрити общо 150 работни места.

Изграждането на завод за сферични кранове е втората инвестиция на италианската фирма „О.М..С. САЛЕРИ ИСТЪРН ЮРЪП” във Враца. Първата е шивашката фирма „Р.Б.О.”, която от 5 години работи в града, а на работа са наети 135 души. „Много съм доволен от досегашната съвместна работа с Община Враца. През изминалите 5 години сме били в добри отношения, както с местната администрация, така и със служителите в шивашката фирма”, каза след подписването на документа г-н Якопо Рокка.

   

По време на срещата Кмета на общината сподели, че подписването на договора е важно начинание, тъй като поредната инвестиция, която италианското предприемаческо дружество прави във Враца е висока оценка за града и хората. От своя страна кметът д-р Костадин Шахов се ангажира общинска администрация да съдейства за всички дейности, които предстоят и да бъдат отстранявани съвместно всички възникнали затруднения.

#
# # # #