начало » Новини
17.03.2011
Враца е домакин на международен форум в сферата на образованието

Враца е домакин на международен форум в сферата на образованието

Кметът на Община Враца беше гост на откриването на Международна конференция на тема”Сътрудничество между образователни институции и родителите за осигуряване на качествено образование на учениците от началното училище 2009-2011”, която се организира от Регионален инспекторат по образование-Враца. Проектът касае Регионални партньорства с Република Румъния по секторна програма „Коменски” на тема : „Сътрудничество между образователни институции и родителите за осигуряване на качествено образование на учениците от началното училище. Разработен е от Регионалния инспекторат по образование –Враца. Партньори по проекта са НУ „Св.Софроний Врачански”-Враца, Училищно настоятелство на НУ „Св.Софроний Врачански”-Враца, Център за обучение на учители –Плоещ –Румъния, НУ”Св.Василе”-Плоещ и Комитетът на родителите към училището.

Кметът заяви в приветствието си към участниците, че проектът ще бъде полезен и устойчив за партниращите региони, не само защото образованието е важен фактор, а и защото може от него да се очакват високи резултати.

Крайният продукт ще бъде сборник, който ще съдържа добри практики. В него своя опит ще споделят педагози и родители от Област Враца и страната, както и такива от Румъния, Турция, Великобритания и САЩ.

 

Гости на откриването бяха още заместник-кметът на Община Враца д-р Михаил Шарков , заместник областният управител Ц.Теофилова, представители на Министерството на образованието и науката, както и много от регионалните инспекторати по образование в цялата страна.