начало » Новини
29.03.2011
Община Враца се включва за поредна година в инициативата „Мениджър за един ден”

Община Враца се включва за поредна година в инициативата „Мениджър за един ден”

Днес по повод инициативата в Общинска администрация ще „стажуват” учениците  Гергана Гановска от СОУ”Васил Кънчов”, Цветелина Лучникова от  СОУ”Козма Тричков”и Георги Иванов от ПГТР – Враца.
„Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Тя се провежда ежегодно и в над 100 държави по целия свят. В нея винаги се включват както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот. Тези лидери дават начало на професионалната реализация на хиляди ученици по целия свят, а в замяна получават удовлетворение от предадения опит и от съвместната работа, както и вдъхновение от иновативните и свежи идеи на мотивираните млади хора. Инициативата е предназначена за ученици от края на гимназиалния курс и за студенти от първите години на университета - 16-23 годишни.
Организирането на “Мениджър за един ден” е в пълен синхрон с образователната политика, провеждана от Европейския Съюз – образованието да бъде все повече с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията.