начало » Новини
05.04.2011
Община Враца ще се включи в мащабната и социално значима кампания на bTV "Да изчистим България за един ден”

Нека преди светлите Великденски празници, почистим не само собствения, но и нашия общ дом.
Чистотата на града да бъде наша ОБЩА ЦЕЛ „Да направим  Враца по-зелена и по-чиста”
Общинска администрация призовава всички фирми, училища, детски градини, неправителствени организации и граждани активно да се включат в инициативата и заедно да почистим, както своите домове и офиси, така и междублоковите пространства, дворовете на училищата, улиците и парковете.
Пролетното почистване на град Враца ще започне  от 09 април 09,00 ч. и ще продължи до 16 април 2011 г.
Община Враца напомня на гражданите, че:
Почистването и поддържането на междублоковите пространства и прилежащите части на жилищните сгради е тяхно задължение;
Събраните от почистването отпадъци да се поставят в съдовете за битови отпадъци или в чували до тях с изключение на едрогабаритните;
Едрогабаритните отпадъци (дивани, канапета, фотьойли, санитарен фаянс, тоалетни чинии, матраци, дюшеци и др.) да се поставят до съдовете за битови отпадъци;
Рязането на дървета и кастренето на клони да се извършва само след разрешение от отдел „Опазване на околната среда” при Община Враца, съгласно чл. 38, ал. 1 от Наредбата за изграждане и опазване на зелената система на територията на община Враца;
Изрязаните храсти и клони при почистването да се оставят до съдовете за битови отпадъци.
През следващата седмица помощни материали-чували и ръкавици можете да получите в сградата на Община Враца на 1-я етаж,стая №8 и №15; в сградата на пълномощничеството в жк.”Дъбника„ и жк.”Младост”.
Нека заедно да направил града ни по-привлекателен за нас, за децата ни и за гостите на нашия град !
Паралелно с почистването на града в четвъртък и петък тази и другата седмица в разсадника на Криводолско шосе в рамките на работния ден ще се раздава безплатно посадъчен материал/фиданки и ниска растителност/.
Заявления ще се приемат в Център за обслужване на граждани в сградата на Община Враца до 13 април – 17,00ч.
Ще бъде раздаден посадъчен материал само на Домоуправителите на етажна собственост, директорите на учреждения и институции или упълномощени от тях лица  и частни лица за които не се изисква регистрация по Закона за етажната собственост.
Допълнителна информация за пунктовете, където можете да получите спомагателни материали за почистването, може да получите на телефон 624 581, вътр. 257 и 283 или 622 261 и на страницата на Община Враца www.vratza.bg.
Доброволци за почистването на входно-изходните магистрали могат да се записват на телефон 62 45 81, вътр. 257 и 283 или 622 261 до 8 април, 17:00 часа.

Райониране на град Враца за пролетното почистване

Списък на районите за почистване и пунктовете за раздаване на помощни материали