Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
10.06.2008
Готов е работният проект за изграждане на интегрирана система за безопасна градска среда и превенция на риска на територията на град Враца, съобщи кметът на община Враца инж. Тотю Младенов на редовния си брифинг с журналисти днес.

     Проектът включва изграждане на единна система за безопасна градска среда, базирана на няколко решения:

·система за видеонаблюдение;

·система за оповестяване;

·система за превенция на риска в градска среда и информационно подпомагане на гражданите;

·система за управление на градското осветление в дефинираните територии за видеонаблюдение;

·цифрова комуникационна система.

       Системата предвижда да обхване пътни артерии, кръстовища, контролно-пропускателни пунктове, пешеходни зони,, паркове и алеи, училища и детски градини, обществени сгради и съоръжения, както и прилежащите им територии.

       Идейният проект беше обсъден преди няколко месеца от работна група от представители на Комисията по обществен ред и сигурност към Общински съвет – Враца, Областна дирекция Полиция, сектор „Пътна полиция”, Районното полицейско управление във Враца и получи подкрепата на Областния управител на Враца д-р Антонио Георгиев и Министерството на вътрешните работи. Изграждането на системата за безопасна градска среда ще подпомогне работата на органите на реда и ще гарантира сигурността на гражданите в град Враца.

         С този проект Община Враца ще кандидатства за финансиране по Оперативна програма „Регионално развитие”. Стойността му е 9,7 млн. лв. Ако спечели финансиране, проектът ще се изпълнява на няколко етапа по различните модули.

#
# # # #