Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
27.05.2011
Кметът - д-р Костадин Шахов

Кметът -  д-р Костадин Шахов

 и ръководството на Община Враца, народният представител  - Николай Коцев , Председателят на Общински съвет – Враца – г-жа Малина Николова, зам. областните управители и членовете на Управителният съвет на ПП ГЕРБ – Враца се срещнаха с Председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Посещението на г-жа Цачева беше по повод откриването на „Ботеви дни 2011” На срещата бяха разгледани важните фактори за развитието на Северозападен район, инфраструктурните и инвестиционни проекти на Общината.

 

 

 

                 В 18.00 ч. на пл. „Христо Ботев” г-жа Цачева беше гост на тържественото освещаване на репликата на знамето на сестрите Мица и Калица хаджи Кръстеви. Водосвет –молебен отслужи Негово преосвещенство Епископ  Киприян. На тържественото откриване на „Ботеви дни 2011”, Кметът изказа гордостта си от факта, „че продължаваме тази светла традиция, пазим я жива и се стремим да я развиваме и обогатяваме. 

   

 Днес отново сме пред Ботевия паметник, за да изразим  преклонението  и почитта си пред храбростта, подвига и саможертвата в името на отечеството.

  Ботевият дух е жив! Вярвам, че  родолюбието  и преклонението пред героизма не са само понятия, а живеят в духа на българина. Тези дни на почит  не са само за загиналите герои на България! Те са по- скоро  за нас, техните потомци, защото днес да работиш за отечеството си с техния плам и себеотдаване е ярък  знак за родолюбие.

И да не забравяме думите на Христо Ботев от неговото писмо до Венета:

“Ако умра, то знай, че после Отечеството си съм обичал най-много тебе!”,  защото  неговата обич към отечеството, саможертвата на всички, които пред личното си щастие избраха да служат на родината, донесе свободата на България.

Уважаеми  съграждани  и  гости  на  Враца,

Днес обичта към родината има други измерения. България се нуждае от нашите знания, опит и отговорност пред бъдещето на нашите деца. Нека да бъдем достойни хора и достойни българи! 

Нека  и ние, като граждани на Враца да дадем всички свои сили  за  развитието на нашия град, за да бъдем достойни продължители на  Ботевото дело. „  - с тези думи бяха открити „Ботеви дни 2011”. 

 

   

            В своето приветствие Г-жа Цецка Цачева изказа своята почит пред живота и делото на Христо Ботев и допълни,че „Докато Балкана е тук, врачани и цяла България трябва да почитат паметта на Ботев”.

 

  

В 19.00 ч. в залата на Регионален исторически музей – Враца г-жа Цачева и кметът на Община Враца  откриха Националната художествена изложба “Земята на Ботев”, в която над 50 творби на 30 автора от цялата страна пресъздават своето виждане за подвига на Христо Ботев и за героичната земя. Кметът благодари на журито и пожела нови успехи на наградените участници.

В „Ботеви дни 2011” са предвидени повече от 18 културни мероприятия, които ще приключат със всенародното поклонение на връх „Околчица” на 2 юни.

#
# # # #