Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
27.05.2011
На Общински стадион „Христо Ботев” гр.Враца

На Общински стадион „Христо Ботев” гр.Враца

за шеста година Община Враца организира спортен празник за децата от детските заведения . Идеята е да се създадат традиции за спортни изяви и надпревари от най-ранна детска възраст. 

               На 27 май 2011 година на празника  участват децата от всички подготвителни и трети групи на детските градини – около 1000 деца.  170 деца, организирани в 17 отбора по 10 деца, от 17 детски заведения ще се надпреварват в състезателните игри. В общоразвиващите упражнения ще вземат участие 680 деца. Участие ще вземат и спортистите от   таекуон-до клубовете,  групите за художествена гимнастика и мажоретните състави към детските заведения.

            Обучението на децата в детските заведения е основополагащо и много важно за цялостното им развитие.  Първите стъпки са от особено значение за всеки  човек.  Първите стъпки в спорта започват на изяви като днешната.

          Спортът калява волята, извайва тялото, прави ни устойчиви и издръжливи. Животът около нас е пълен с възможности и предизвикателства. Ние трябва да стимулираме децата да ги откриват. Съвременното дете трябва да е здраво, възпитано,  умно,  успешно и устойчиво. Нека заедно предизвикаме у децата траен интерес към спортни изяви и  игри, заедно да се борим  с обездвижването,  да постигнем  здрав дух в здраво тяло.

   

 

#
# # # #