Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
10.06.2011
Д-р Михаил Шарков – зам. кмет по социални и хуманитарни дейности

Д-р Михаил Шарков – зам. кмет по социални и хуманитарни дейности

беше гост на клетвената церемония на доброволците от група България 27 на Корпус на мира, което се проведе днес в Градската концертна зала на Община Враца. На официалната церемония присъстваха Н. Пр. г-н Джеймс Уорлик, извънреден и пълномощен посланик на САЩ в България, който направи обръщение и проведе клетвената церемония, г-жа Петя Евтимова , зам.министър на образованието, която прие доброволците от името на правителството на България и пожела двете страни да продължат успешното си сътрудничество. В изявлението си , зам.кметът на Община Враца припомни че „ датата 1 март е официално обявена от президента Барак Обама за 50-та годишнина на Корпуса на мира.

50 годишната история на Корпус на мира доказва, че доброволците са работили предимно с млади хора и са променяли техния начин на живот.

Но най-важното си остават човешките взаимоотношения. Уверем съм, че никой от вас няма да забрави преживяното в България. Географски и културно, нашата страна е важен кръстопът на източна и западна култура, предоставяща уникална възможност за опознаване на различни хора, а това само по себе си я прави прозорец към света, отварящ път към постигане целите на Корпус на мира.

На всички вас желая успехи в името на разбирателството и сътрудничеството на нашите народи. Нека разстоянията между нас останат само географски понятия и когато си тръгнете от България, да се разделяте  с нея като с близък приятел, защото държавниците градят държавите, но хората изграждат тяхната духовност.” – завършва словото си д-р Шарков.

   

След тържествената част , доброволците  заедно с децата от Младежки дом – Враца, Центъра за работа с деца и учениците от СОУ „Отец Паисий” – Враца организираха концерт пред сградата на Община Враца.

#
# # # #