начало » Новини
05.07.2011
Днес кметът на Община Враца – д-р Костадин Шахов откри в комплекс „Чайка”

Днес кметът на Община Враца – д-р Костадин Шахов откри в комплекс „Чайка”

двудневния семинар по проект „SUGAR”  - „Регионални и местни политики за устойчиви добри градски логистични практики” – първия проект, който Община Враца изпълнява по Програма ИНТЕРРЕГ и по който работи вече трета година. На обучението присъстват представители на партньорите по проекта от Регион Емилия Романя и Института за транспорт и логистика от Италия, Националния институт за транспорт на Франция и Дирекция „Пътища и мобилност” на град Париж, Градска управа на Палма де Майорка – Испания, Института за логистика и складиране и Община  Познан от Полша, Община Целе от Словакия, Чешки железници и Градска управа на Усти над Лабе, Чехия. Участие ще вземат и представители на Министерство на транспорта, Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Държавна автомобилна инспекция в България.

 

 

 

Община Враца е единствената община от България, която участва в проекта.  „Това е възможност да се запознаем с  опита на водещи градове от ЕС и най-добрите практики в областта на транспорта и инструментите, които се използват при решаването на градската транспортна  логистика, както и да създадем проводник в прилагането на европейските изисквания при създаването на местни, регионални и национални политики в областта на транспорта” – каза в приветствието си д-р Костадин Шахов.

Наред с изучаването на най-добрите и най-модерните транспортни технологии, в рамките на проекта са създадени няколко важни документа, които участниците предстои да обсъдят през двата работни дни на семинара.