Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
07.09.2011
Денят на Съединението на България 6-ти септември

Денят на Съединението на България 6-ти септември

беше отбелязан с издигане на Националният флаг пред сградата на общината. В своето приветствие кмета на Община Враца –д-р Костадин Шахов сподели,че  „…Днешният празник- Денят на Съединението, завинаги в нашите сърца ще бъде символ на родолюбие, решителност и воля за обединение на България.

Преди 126 години  дългогодишната мечта за съединение на Княжество България с Източна Румелия става исторически факт.  Това е едно от събитията в нашата история, подготвено и осъществено  изключително от  българския народ.

Този ден е доказателство за  решимостта и патриотизма на  поборниците за обединение на България, доказателство за силата на българския дух, доказателство за това, че  имаме държава!

В ден като този отново трябва да си припомним мъдрата мисъл, че “Съединението прави силата”.  Нека  да работим заедно за благото на нашия народ, за това,  националния ни флаг да се вее гордо  и свободно.

Нека заедно да  градим България, такава, каквато искаме всички – истинска европейска държава.

Вярвам, че всички с  благодарност и почит свеждаме  чела в памет на героите от Съединението.”

Водосвет –молебен за благоденствие на България беше отслужен от Негово Преосвещенство Траянополският епископ Киприян .

Честването на празника приключи с празничен концерт на Симфониета Враца и Духов оркестър при ч-ще „Развитие”-Враца.

  

На тържеството присъстваха  народният представител г-н Николай Коцев, Областният управител на Област Враца –г-жа Пепа Владимирова, Председателя на Общинският съвет-г-жа Малина Николова, общински съветници и граждани и гости на Враца.