начало » Новини
04.10.2011
С официална церемония в градската концертна зала

С официална церемония в градската концертна зала

бе открита академичната учебна година в новосъздадения филиал на Велико търновския университет във Враца. Гости на тържеството бяха ректорът проф. д-р Пламен Легкоступ, деканът на “Педагогическия факултет” доц. д-р Галя Кузманова, временно изпълняващият длъжността кмет Ани Василева, народни представители и областният управител. Пред студентите бе представен официално и директорът на филиала доц.д-р Маринела Михова. За здраве и успехи бе отслужен водосвет от Траянополския епископ Киприян.  

В своето приветствие г-жа Ани Василева изрази своята увереност , че традициите на Великотърновският университет за отлично подготвени специалисти ще продължи и пожела на академичното ръководство на университета и на колегията на филиала повече добри студенти на които да предадат своя богат опит,ерудиция и знания. На студентите пожела прекрасни студентски  години , изпълнени с нови познанства и познания.Тя им подари икона на Богородица.

    

Приветствие по повод новата академична учебна година отправи ректорът проф. Легкоступ. Той подари на филиала икона на Св.Св. Кирил и Методий, и копие на знамето на университета. Специалното му обръщение бе към първокурсниците с един урок за живота. “Учете, работете, така че да не се срамувате от себе си”, пожела още проф Легкоступ.

Близо 200 са младите хора, които се обучават във филиала на великотърновския университет във Враца. От тях 65 са първокурсници. Студентите са разпределени в две специалности – Предучилищна педагогика с чужди езици и Начална училищна педагогика.