начало » Новини
10.10.2011
Временно изпълняващия длъжността кмет на Община Враца Ани Василева откри в събота спортното мероприятие

Временно изпълняващия длъжността кмет на Община Враца Ани Василева откри в събота спортното мероприятие

по повод Световния ден на ходенето , организирано от  Община Враца, Общинско предприятие „Спорт и туризъм”, спортно дружество „Христо Ботев” и ученически спортен клуб „Враца 2004”. Проявата е от програмата на международната асоциация „Спорт за всички ТАФИСА” и се провежда ежегодно в 120 страни по света със съдействието на Международния олимпийски комитет и Световната здравна организация. Целта е популяризиране на по-активен и по-здравословен начин на живот. Г-жа Василева пожела на всички участници здраве, хубаво настроение и много награди.

            В проявата на спортния комплекс „Христо Ботев” взеха участие повече от 850 ученици и студенти. Най-много бяха участниците от СОУ „Никола Войводов” – Враца, ПМГ „Акад. Иван Ценов” – Враца, Професионалната техническа гимназия,училищата в селата Баница и Паволче, както и студентите от ВТУ – филиал Враца.

            Мероприятието нямаше състезателен характер. Всички участници трябваше да преминат три километрово трасе. Всеки от тях участваше в томбола с повече от 300 награди – футболни, волейболни и баскетболни топки, часовници, пособия за бадмингтон, лакомства, ученически материали и раници. Печелившите талони бяха изтеглени от комисия в председател Даниела Велкова  - директор на СОУ „Св. Климент Охридски „ Враца.

             

Община Враца

Връзки с обществеността