Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
02.12.2011
Кмета на Община Враца инж.Николай Иванов и Зам.-кмета по здравеопазване и социални дейности Светозар Луканов

Кмета на Община Враца инж.Николай Иванов и Зам.-кмета по здравеопазване и социални дейности Светозар Луканов

присъстваха на откриването на „Националната работна среща по проблемите на палиативните грижи в България”.

Тази среща се провежда под егидата на Световната здравна организация. Организатори на срещата са Националната Специализирана Болница за активно лечение по онкология –София и Комплексен онкологичен център-Враца.

 На срещата присъстваха: г-н Абдулаев- Директор на Регионално бюро на Световната здравна организация–офис България, доц.Валерианова – Директор на  Националната Специализирана Болница за активно лечение по онкология –София, народни представители, професор Черноземски, експерти от СЗО и КОЦ-Враца.

В своето обръщение кмета на общината поздрави гостите с „Добре доши  във Враца и обяви, че изключително много се радва , че Враца  е домакин на първата за България Национална работна среща по проблемите на палиативни грижи в страната под егидата на Световната здравна организация!

Кмета благодари на ръководството и колектива на Комплексен онкологичен център–Враца за труда, усилията и високия професионализъм в борбата с раковите заболявания и  заяви, че е убеден, че тази среща ще е още една стъпка напред с която ще се създаде възможност заедно с общи усилия в близките години да бъде открит първия за Северозападна България хоспис по палиативни грижи!

Община Враца ще съдейства и подпомага всички   инициативи и действия свързани със осигуряване на по-добро качество на живот за хората с онкологични заболявания.

Пожелавам ви ползотворна работа и на добър час!”- добави още кметът.

 

Приветствия към форума бяха направени от доц.Валерианова- Директор на Националната Специализирана Болница за активно лечение по онкология –София; г-н Абдулаев- Директор на Регионално бюро на Световната здравна организация–офис България,експертите от СЗО-г-н Гомес и г-н Свенсвал и проф.Черноземски.

#
# # # #