Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
02.12.2011
Зам.-кметът по образование и култура на Община Враца Красимир Богданов

взе участие в заседание на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси. Срещата се проведе в Гранитната зала на Министерски съвет и беше посветена на „Ролята на местните власти в изпълнение на Националната стратегия за интегриране на ромите в Република България (2012-2020).

Целта на срещата е кметове на общини, представители на местните власти и на граждански организации да бъдат запознати с готвения стратегически документ.

В рамките на срещата се проведе и заключителна кръгла маса по кампанията „Благодарим ти, кмете”, която за България се координира от асоциация „Интегро”.

Представени бяха добри практики по интеграция на малцинствата, като своя опит споделиха кметовете на Каварна Цонко Цонев и на Ямбол Георги Славов. Стратегията предвижда Върховенство на закона, Образование, Здравеопазване, Жилищна политика, като основни приоритети в интеграцията на ромите.

Враца, макар и да няма проблемите на Сливен, Пловдив или други градове с компактно ромско население, трябва да изработи своя програма за интеграция, съобразно основните приоритети на Националната стратегия, която да регламентира необходимите мерки и дейности по интеграция на малцинствата в населените места на Община Враца, заяви Кр. Богданов.

#
# # # #