начало » Новини
15.12.2011
Кметът на Община Враца-инж. Николай Иванов и заместник - кметът по здравеопазване и социални дейности Светозар Луканов

Кметът на Община Враца-инж. Николай  Иванов и заместник -  кметът по здравеопазване и социални дейности Светозар Луканов

присъстваха на честването на 120 години ветеринарно-медицинско дело в Област Враца и професионалния празник на ветеринарните специалисти-14 декември, което беше организирано от Областната дирекция по безопасност на храните - Враца.

Исторически преглед за развитие на ветеринарно-медицинското дело в Област Враца от 1891 година до днес представи директорът на Областната структура – д-р Милчо Костурков. На честването присъстваха проф. д-р Иван Илиев, ст.н. с. к.вм.н.  д-р Станчо Симеонов, ст.н.с д-р Михаил Йотов, бивши директори, научни сътрудници, както и действащи ветеринарни лекари и специалисти.

На най-изявените ветеринарни лекари бяха връчени почетни грамоти и плакети.

Поздравителен адрес към ветеринарно-медицинската колегия поднесе и кметът на Община Враца.В него инж. Иванов изказа уважението си към ветеринарните специалисти и подчерта:

„….В световната година на ветеринарната  медицина е радостно, че  и Врачанска област има повод за гордост –повече от век работа на хиляди специалисти, посветили се на ветеринарното дело.

         Десетки са  професорите и научните сътрудници от врачанския край, записали имената си завинаги в историята на ветеринарната медицина. Стотици са ветеринарните лекари, фелдшери, техници, лаборанти и специалисти, които са работили и продължават да работят на това трудно, отговорно и високохуманно поприще...

 

 

Пожелавам на цялата колегия здраве, упоритост и все така висок професионализъм.” – завършва в поздравителния адрес инж. Иванов.

  

Община Враца

Връзки с обществеността