начало » Новини
03.02.2012
Работна среща с директорите на културни институти във Враца

Работна среща с директорите на културни институти във Враца

проведе на 3 февруари 2012 г. зам.-кметът на Община Враца- Красимир Богданов. Участие взеха директорите на Регионалния исторически музей, на Регионална библиотека, председателят на НЧ „Развитие 1869”, гл. диригент на Симфониета Враца и експерти от Сектор „Култура”. 

Обсъден беше културният календар на Община Враца за 2012 година и възможностите за координиране  провеждането на изявите в него. Целта е  културните събития  да са разположени  през цялата седмица, за да може гражданите да посещават повече изяви. На официалната страница на Община Враца ще бъде публикуван актуализирания културен  календар за  текущия месец.

         Бяха обсъдени и творческите планове на културните институти, както и предложенията им за „Ботеви дни”, програмата за отбелязване на 19 февруари- 139 години от гибелта на Апостола на свободата и 3 март- Национален празник на Р България.

         Едно от интересните събития, които ще бъдат включени в програмата за честване на 3 март е гостуващата изложба на Варненският халколитен некропол „Най-старата златна цивилизация”, която ще бъде експонирана в края на февруари в Регионалния исторически музей.

 

Р. Крумова