начало » Новини
22.02.2012
Искат пазач за „Божия мост”

Искат пазач за „Божия мост”

            Жителите на с. Лиляче поискаха от кмета на община Враца да бъде осигурена охрана на природния феномен „Божия мост”. Това стана по време на среща на хората от селото с инж. Николай Иванов. Местните жители се аргументираха с това, че феноменът привлича туристи не само от България, но и от света, които посещават мястото почти през цялата година. В същото време има хора, които рушат „Божия мост”. Инж. Николай Иванов обеща да осигури пазач, който ще работи по една от програмите за заетост, по които общината е работодател. Кметът обяви също, че по различни национални програми за заетост в селото са ангажирани девет души. Още шест ще започнат работа по поддръжка на пътищата и като градинари, след одобрени от Бюрото по труда предложения на общината.

            Друг важен проблем за живеещите в с. Лиляче е ремонтът на улиците. Кметът заяви, че за тази година за селото ще бъдат заделени 64 555 лева за материали, с които ще бъдат изкърпени улиците.

            На събранието бе поставен и въпросът за осигуряването на по-високо напрежение на електрозахранването. Инж. Николай Иванов пое ангажимент да разговаря с представителите на „ЧЕЗ”.

            Без вода остават често десетина къщи в края на селото, алармираха хората. В същото време при обилно снеготопене или дъждове всичката вода се събира в един частен двор. Кметът на община Враца обеща да проведе среща с ръководството на „В и К” и да бъде потърсен начин за решаването на двата проблема.

            Жителите на Лиляче поискаха от кмета сметоизвозването в селото да става по-често от два пъти в месеца, както е в момента. „За съжаление, съгласно сключения договор, до края на годината не можем да променим честотата на извозване на боклука. За следващата година ще се търсят възможности. Но и сега, когато възникне по-сериозен проблем, общината ще съдейства” – каза инж. Николай Иванов.

 

Даниела Хитова,

главен експерт „Връзки с обществеността”