Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
16.03.2012
Общината даде последна възможност на ромите в бившите сгради на „ХЕИ”

         Ромските семейства, които живеят в бившите сгради на „ХЕИ” , на ул. „Георги Апостолов” № 2 в срок от една седмица трябва напълно да възстановят разрушенията, които са нанесли на сградата, където живеят. Тя трябва да бъде приведена във вид, в който да е напълно безопасна за живеене. Това е последната възможност, която общинската управа им дава, за да останат там. В противен случай, в следващия петък, те ще бъдат принудително изселени.

Освен възстановяването на сградата, ромите трябва да поемат ангажимента, че ще престанат да разрушават съседните сгради и да извършват кражби от тях и от съседния градски парк, където масово се секат дървета за огрев. Общината ще възстанови разрушената ограда. „Това е наистина последният шанс, който ви даваме. Не можем да ви позволим повече безчинства. В този град живеят и други хора. И всички, които си плащат данъците във Враца, имат правото да живеят нормално. Отново постъпваме човешки и ви подаваме ръка. Ако до края на следващата седмица не възстановите сградата и продължавата да разграбвате, освен че ще ви изведем от там, ще ви заведем и дело за нанасяне на щети на държавно имущество. И ви обещавам, че никой от вас в бъдеще няма да получи общинско жилище или помощ от страна на общината” – категоричен бе зам.-кметът Светозар Луканов.

         След края на срещата зам.-кметът Луканов, заедно с инж. Гриша Иванов – директор на дирекция „Устройство на територията” в общинската администрация, отидоха на ул. „Георги Апостолов” 2. Посещението бе в отговор на молбата на ромските семейства да им се окаже помощ като се опишат материалите, които са нужни за ремонта на сградата и необходимите строителни работи.

 

Даниела Хитова,

гл. експерт „Връзки с обществеността”

#
# # # #