Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
02.04.2012
Красимир Богданов подкрепи кампанията „Време е да научим за аутизма!”

Днес e Световният ден за информираност за аутизма. По този повод зам.-кметът на Община Враца Красимир Богданов се включи и подкрепи организираните мероприятия на Ресурсен център – Враца и неправителствени организации за отбелязването на кампанията, чието мото този година е  "Време е да научим за аутизма!". Целта е да се алармира относно превръщането на аутизма в глобална здравна криза, да се повиши осведомеността и да се насърчи ранното диагностициране и ранната интервенция, които са от основно значение за успешното развитие на децата с аутистично разстройство.

Според официалната статистика, на всеки 100 деца едно се ражда с аутизъм. Хората с аутизъм се реализират успешно в професии, свързани с числа и сметки. Но докато се стигне дотам, проблемите са много и различни. Според специалисти аутист все по-често става синоним на интересен човек, отколкото на болен и допълват, че аутизмът не е нещо безнадеждно, особено ако родителите навреме обърнат внимание на проблемите на детето си.

За всички,  изразили подкрепата си, организаторите осигуриха тениски и балони с логото на  Кампанията "Време е да научим за аутизма!".