начало » Новини
03.05.2012
Няма вредни вещества във въздуха след пожара

         Във въздуха на Враца няма токсични или вредни вещества, които да са над пределно допустимите норми, се сочи в официална информация, получена в общинската управа, след запитване до Щаба за изпълнение на областния план за защита при бедствия. Поводът за запитването е пожарът, който изгори част от балите с вторични суровини, складирани на площадка на „Екобулпак” във Враца.  По последни данни от полицията пламъците са изгасени, но на места все още има тлеене на вторични суровини.

От кметския екип благодариха на пожарникарите за положените усилия за овладяването на огъня. Община Враца помогна при гасенето на пожара като осигури водоноски и фадроми. През целия ден разтревожени граждани звъняха в общинската администрация, за да искат информация за случващото се. Затова настояваме отговорните институции да внесат повече яснота около причините довели до пожара, взетите мерки и въздействието на отделилите се при пожара вещества върху здравето на населението.

         От Община Враца не са издавани разрешителни за строеж или за обособяване на депо за отпадъци на мястото, където стана пожарът.

 

                                                                                              Даниела Хитова,

                                                                  гл. експерт „Връзки с обществеността”