Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
14.05.2012
100 деца и възрастни от Враца бягаха и играха аеробика

100 деца и възрастни от Враца бягаха и играха аеробика

Около 100 деца и възрастни от Враца се включиха в отбелязването на Международния ден на предизвикателството, който се провежда под егидата на МФВС и Българска асоциация „Спорт за всички”. По традиция Община Враца бе организатор на спортните прояви за града. Домакин бе пред градският стадион „Христо Ботев”. В програмата на Община Враца бяха включени два масови старта - на 600 и 1200 метра гладко бягане и 15 минути аеробика.

На откриването директорът на дирекция „Образование, култула, спорт и туризъм” Маринела Петрова запозна накратко присъстващите с историята и мероприятията, посветени на този ден. Тя, заедно с екип от общинската администрация, се включи в масовата аеробика.

Инициативата е съвместна с Регионалната здравна инспекция във Враца, която предостави награди за първите трима в отделните лекоатлетически дисциплини. Цветан Ангелов - ст. експерт в РЗИ - уточни, че предметните награди са осигурени във връзка с инициативата на Световната здравна организация „Движението, това е здраве”.

 

 

 

 

Освен ученици от врачанските училища и граждани, тази година се включиха и три детски градини – „Детска вселена”, „Единство, творчество, красота” и „Българче”. Преподаватели, деца и родители заедно бягаха и играха аеробика, показвайки своята съпричастност към идеята за здравословен начин на живот чрез движение.

Според гл. съдия Даниела Велкова, заради инициативата за почистване на България, тази година мероприятието е събрало по-малко хора, но всички присъстващи са останали доволни от предметните нагаради – фланелки, шапки, шоколади.

Класиралите се до 10-то място в лекоатлетическите дисциплини получиха и флагчета.

Ето и първите трима в отделните дисциплини:

600м

1.         Петър Стефанов – „В. Кънчов”

2.         Нели Николова - „В. Кънчов”

3.         Борислав Георгиев – ПМГ

 

1200м

1.         Тихомир Костов – ПМГ

2.         Гита Додова – АК „Враца”

3.         Ангелина Стефанова – ПМГ

 

Международния ден на предизвикателството е най-голямата световна проява от програмата на Международната асоциация “Спорт за всички” (ТАФИСА), чиято цел е да популяризира  здравословния начин на живот, чрез системни занимания с физически упражнения  и спорт.

                                                                              Даниела Хитова,

                                                                                  гл. експерт „Връзки с обществеността”