Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
28.05.2012
Деца се състезаваха в първи риболовен турнир

Деца се състезаваха в първи риболовен турнир

Илиан Киричев и Венцислав Лулчев от „Пловдив карп тийм” станаха победители в Първия детски шаранджийски турнир, който се проведе на яз. "Влашки дол" край Враца. Състезанието е без аналог в страната и се организира от Клуб по спортен риболов „Враца карп”. Според регламента,  право на участие имаха деца и младежи, родени от 1994 до 1999 години, регистрирани като отбори от по двама души. Първоначално заявки подадоха 8 отбора, но лошото време редуцира състава до 6.

Първите в класирането – Киричев и Лулчев - получиха и специална награда за първа извадена риба. Втори в класирането станаха Павел Павлов и Ивайло Иванов от София. Те взеха и награда за най-голяма риба. Техният шаран бе с тегло 2.860кг. Трети  останаха Димитър Павлов от Сливница и Мирослав Бонев от Хасково. Уловените риби бяха пуснати отново във водата.

Организаторите бяха осигурили медали, купи за първите три отбора, риболовни аксесоари, захранка и други предметни награди, предоставени от водещи фирми в риболовния спорт. Зам.-кметът на община Враца Ангел Вълчев връчи грамоти и шоколади на всички участници в състезанието.

В края на състезанието имаше и забавна награда за „най-голям карък”. Тя бе „спечелена” от отбора на „Враца карп” Никола Маринов и Атанас Николов.

Награда получи и най-малкият участник в риболовния турнир – деветгодишншят Янко Янков.

 

 

                                                                                              Даниела Хитова,

                                                                  гл. експерт „Връзки с обществеността”