начало » Новини
20.06.2012
Инвестиционен фонд, който инвестира средства във футбола и е базиран в Лондон, ще влезе в управлението на ПОФК „Ботев” /Враца/

Това стана ясно днес след среща при кмета на града инж. Николай Иванов.  Градоначалникът посрещна Ивайло Рачев, представител на фонда, Чавдар Атанасов, президент на „Ботев” и Момчил Калистратов, член на Управителния съвет на футболния клуб.
Конкретните параметри на споразумението ще станат известни следващия петък – 29 юни, за когато е насрочено общо събрание на ПОФК „Ботев”. Ивайло Рачев, който е роден във Враца и от 12 години живее и работи в Италия, и е представител на „Милан” за Русия, България и Турция, не назова конкретния размер на бъдещите инвестиции, но поясни, че инвестиционният фонд смята да реализира амбициозна програма за следващите 3 години. Той представлява екип, в който влизат световно известният мениджър Пепино Тири, Ернесто Бронзети  и Густаво Маскарди.
Подготовката на отбора започва от 27 юни, сподели Чавдар Атанасов. На 1 юли „Ботев” заминава на лагер в Тетевен, а след това е предвидено участие и в турнир в Банско. Възможно е това лято във Враца за контроли с „Ботев” да пристигнат чуждестранни отбори.