начало » Новини
21.06.2012
"Силните срещу дрогата" във Враца

Община Враца, Общинския съвет по наркотичните вещества и Българска федерация на силовите атлети - Айрън мен организират във Враца Държавно първенство по силов многобой под мотото „Силните срещу дрогата”. Най-силните мъже на Балканите  посвещават състезанието на Международния ден за борба със зависимостите – 26 юни. Състезанието е първо по рода си в града и е под патронажа на кмета инж. Николай Иванов. Началният час е 17.30 ч. на пл. „Христо Ботев”.
„Спортът е нашият наркотик. Затова искам да призова настоящите и бившите състезатели по силов многобой и всички, които се чувстват много силни да дойдат на 21 юни на площада и да подкрепят инициативата на федерацията. Нека така да повдигнем настроението си, не чрез стимултанти. В този кръг всички участници се отказаха от наградния фонд и решихме с парите от него да направим дарение на един спортен клуб и деца от детска градина в гр. Враца”, каза Мирон Йорданов, председател на БФСА – Айрън мен.
Състезанието ще се проведе в шест дисциплини – „Логлифт”, „Фермерска разходка”, „Силова щафета”, „Камъните на Атлас”, „Дърпане на превозно средство и „Кобилица”. В състезанието ще участват шестима българи, както и двама сърби.