Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
02.10.2008
Седем хиляди лева ще бъдат отпуснати незабавно за ремонта на читалищната сграда в квартал Бистрец. Решението беше взето след посещение на кмета на община Враца инж. Тотю Младенов

Кметът на община Враца инж. Тотю Младенов разпореди спешно да се предприемат ремонтни и възстановителни дейности на читалището в квартал Бистрец. Това стана след като наместникът на квартала Дора Младенова запозна на място представителите на кметската институция с проблемите, които от години стоят нерешени. Читалищната сграда може да стане неизползваема, ако покривът, който от годни тече не бъде ремонтиран, сподели тревогата си Дора Младенова. Таванът е в трагично състояние като в последните няколко години сградата непрекъснато се руши, уточни още кметският наместник. “Няма да позволя културните институции в селата от община Враца да се рушат”, беше категоричен кмета на община Враца инж. Тотю Младенов и попита защо толкова дълго време ремонтът е бил отлаган.

     След спешната намеса от негова страна ремонтните дейности ще стартират незабавно като за целта са отпуснати 7 000 лв. от перо аварийни ремонти. Като ангажимент за следващата година кметът обеща да бъде ремонтирана цялата сграда на читалището, както и стаите, определени за Гражданска защита и РПУ, които са неизползваеми в момента. Целта е те да функционират като клубове, в които местните младежи да провеждат своите мероприятия.

#
# # # #