Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
15.09.2012
Файтон и понита разхождат гостите на Врачанския панаир

         С хляб и сол, и бъклица с червено вино, под звуците на духовата музика, бяха посрещнати гостите на 124-ия Врачански есенен панаир. Изложението, в което тази година участват над 80 фирми, бе открито от зам.-кмета на Враца Красимир Богданов. “Панаирът става една от емблемите на гради ни още в далечната 1888 г. и превръща Враца в център на търговия и срещи с производители. И днес с настроение посрещаме нашите гости, дошли тук да видят панаирното изложение, в което тази година за първи път участват и 12 чуждестранни фирми. Те са част от провеждащото се за първи път в рамките на панаира трансгранично изложение “Туризъм”, в което участват 60 фирми от България, Сърбия и Румъния. Нашето желание е да съхраним добрите традиции, но и да отваряме път на нови инициативи. Желая успех на всички представители на бизнеса и много настроение на врачани и гостите на града!” – каза в приветствието си Красимир Богданов.

         Сред новите атракции тази година са файтон и понита, който безплатно ще разхожда дошлите на панаира. Файтонът е направен по подобие на прочутите преди години в цяла Европа файтони на врачанина Мито Орозов. При откриването на панаира, файтонът пристигна с пътници, облечени в костюми от времето на Възраждането. Идеята за разходката с файтон, която веднага събра много привърженици, е на организаторите на панаира – Община Враца.

         Първият концерт в празничната програма бе на Николина Чакардъкова. В неделя предстои на сцената да застанат Драго и Ралица от “Фамилия Тоника”.

 

                                                                  Даниела Хитова,

                                                                  гл. експерт „Връзки с обществеността”

#
# # # #