Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
02.10.2008
Възпитаниците на детската градина в Бистрец празнуваха международния ден на селскостопанските животни

Възпитаниците на детската градина в Бистрец празнуваха международния ден на селскостопанските животни

Кметът на община Враца инж. Тотю Младенов, заместник кмета по образование Силвия Драйчева и представители на отдел „Образование” посетиха днес детска градина “Бистро изворче” в квартал Бистрец, филиал на детска градина “Българче” във Враца. Поканата на децата от квартала е по повод предстоящия Международен ден на селскостопанските животни - 4 октомври.

Децата зарадваха гостите със специално подготвена за случая, пиеса, песни и танци. От своя страна кметът на община Враца подари на малките палавници книжки за рисуване и туристически шапки. Заместник-кметът Силвия Драйчева пое ангажимент пред децата, че за тях ще бъде организирана и екскурзия до пещерата Леденика.

Гостите се запознаха с обновената кухня в детската градина, която вече отговоря на всички хигиенни норми, според изискванията на Европейския съюз. За ремонта на кухненския блок Община Враца отпусна 15 000 лв. За първи път тази година всички детски градини, които се намират на територията на община Враца са получили средства за неотложни ремонти.

Кметът инж. Тотю Младенов се ангажира да бъдат отпуснати допълнително средства и за ремонт на тоалетните в детските заведения. Поетапно всички детски градини на територията на селата в община Враца ще бъдат приведени в съответствие с европейските изисквания, беше категоричен инж. Тотю Младенов. Само през тази година за ремонти в детските заведения са вложени над 250 000 лв. За първи прът от години борят на децата в детските заведения не намалява, а нараства отчете кметът на Враца. Над 470 деца се обучават в детските заведения в селата.

#
# # # #