Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
08.10.2008
Дневният център за деца и възрастни с увреждания „Зорница” покани гости, за да представи резултатите от ремонтните работи през годината.

   На специално организираното тържество възпитаниците на Центъра благодариха на кмета на община Враца инж. Тотю Младенов за ремонта на покрива, финансиран от общинския бюджет. Нова придобивка на Център «Зорница» е металната рампа, поставена на входа на сградата преди месец за улесняване достъпа на лицата с двигателни увреждания. Поддръжката на панелната сграда обаче е трудна, сподели директорът на Дневен център „Зорница” Христинка Младенова. За да бъде завършено започнатото кметът на Враца инж. Тотю Младенов се ангажира да осигури през 2009 г. средства и за санирането на сградата.
   Ръководството на Центъра представи публично и начина, по който са оползотворени средствата, получени чрез дарения. През 2008 г. в Дневния център са постъпили близо 2 000 лв., от които 1 000 лв. са лично дарение на кмета на общината инж. Тотю Младенов и 1 000 лв. по програма за партньорство с чужбина. С тези средства са закупени два климатика за занималните помещения, организирана е екскурзия по екопътеките във Врачанския балкан и са закупени материали, с които посещаващите Центъра ще изработят картини и сувенири за традиционната коледна изложба-базар с благотворителна цел.
   Посещаващите Дневен център „Зорница” са около 50 лица в неравностойно положение на възраст от 3 до 27 години. От тях около 20 са младежите с двигателни увреждания, които се придвижват с помощни средства.

#
# # # #