Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
13.11.2012
Врачани посрещнаха с възторг танцьорите от „Владикавказски алани”

Врачани посрещнаха с възторг танцьорите от „Владикавказски алани”

         Пред препълнена зала и с нестихващи аплодисменти във Враца се състоя концерта на танцовия ансамбъл „Владикавказски алани”.  Публиката бе запленена от темперамента и майсторството на младите изпълнители. Всеки следващ танц предизвикваше истински възторг в зрителите. Освен своите национални танци, децата представиха също кабардински и чеченски танци. От сцената прозвуча и красивият глас на солистката на състава Ангелина Куркумули. Танцьорите от ансамбъл „Хемус” към Община Враца пък показаха български хора от различни области.

„Няма нищо по-прекрасно от това хората по света да общуват помежду си, талантите да срещат таланти, словото, музиката, танцът да не познават граници. И все пак всеки народ има своята култура, традиции и обичаи. Децата от гостуващия ансамбъл от Владикавказ и танцьорите от ансамбъл „Хемус” във Враца днес ни показват именно това – какво носят тези два народа в душите и сърцата си, какво искаме да пренесем в бъдещето. Благодаря ви, че сте сред нас, уважаеми гости и приятели от град Владикавказ! Още веднъж изразявам своите и на гражданите на Враца сърдечни чувства и уверението, че това е само първата крачка към едно добро сътрудничество между нашите побратимени градове!” – с тези думи се обърна към гостите кметът на Враца инж. Николай Иванов.

 

 

 

Заместник кметът на Владикавказ Светлана Есиева поднесе поздравителен адрес от името на кмета Сергей Дзантиев. В него той пожелава на кмета на Враца и на всички врачани мир, добро и благополучие. „И нека на земята да замлъкнат пушките и да зазвучи музика и танци за дружба между народите” – пожела също Есиева. Сред официалните гости на концерта бе Сергей Панкрушкин, първи секретар на руското посолство у нас, заместник кметовете на Община Враца инж. Красимира Георгиева, Красимир Богданов, Светозар Луканов и Ангел Вълчев, и председателят на общинския съвет инж. Петя Аврамова.

 

Даниела Хитова,

гл. експерт „Връзки с обществеността”

#
# # # #