Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
26.11.2012
Проведе се първият турнир “Мама, татко и аз!”

Проведе се първият турнир “Мама, татко и аз!”

         Три майки и трима татковци, заедно с техните деца, се оказаха най-бързи и съобразителни в първия спортен празник „Мама, татко и аз!”, организиран от Община Враца. Поводът бе Денят на християнското семейство. Имената на призьорите са Маринела Иванова и синът й Кристиян Дошлич, Ваня Луканова и дъщеря й Данайя Луканова, Христина Стефанова и Марина Атанасова, Ивайло Георгиев и синът му Атанас Георгиев, Кирил Тошев и Антония Тошева, и Николай Кръстев и Христо Кръстев. В надпреварата се включиха общо 36 отбора от по един родител и едно дете на възраст 5 – 6 години. Състезанието бе открито от секретаря на Община Враца Иван Жеков, а официални гости бяха зам.-кметът Ангел Вълчев, Маринела Петрова - директор на дирекция „Образование, култура, спорт и туризъм”, змс Росица Стаменова – гл. експерт на МФВС за Северозападна България и Валентина Михайлова – началник на отдел „Образование, възпитателни дейности и спорт” в Общината.

          В началото на състезанието всички направиха обща загрявка, водена от световния шампион по таектуон-до Ирена Цветкова, която е и експерт “Спортни дейности” в общинската управа. Всеки тим получи свой отборен номер за участие. Отборите имаха право да се включат в една от двете различни игри. В игрите бяха пускани серии от по шест отбора, от които бе излъчен по един победител. В първата игра, наречена „Пуканица”, и в трите серии победители станаха дами със своите деца. Играта доста вдигна адреналина на участниците и след нея имаше кратка пауза, в която малки гимнастички от ОДЗ „Българче” показаха свое съчетание. В следващата игра -  „Тандем” - по-добри бяха татковците.  След последния старт, състезателите и зрителите се насладиха на два танца, изпълнени от малчуганите от ЦДГ “Щастливо детство”.  

         Всички отбори, участвали в турнира, получиха шоколади, книжки и грамоти, а за победителите имаше и шоколадови торти. Подаръците бяха връчени от заместник кмета на Враца Ангел Вълчев.

Спортният празник „Мама, тако и аз!” завърши с обща снимка и обещания за повече участници и по-оспорвани игри в следващото издание на турнира.                                                       

Даниела Хитова,

                                                                  гл. експерт „Връзки с обществеността”