начало » Новини
20.12.2012
Деветима новоназначени служители получиха работно облекло

Деветима новоназначени служители получиха работно облекло

         Зимно облекло и обувки получиха в началото на коледните празници агентите „Спорт” в община Враца. Според народния календар, празниците започват от Игнажден, като най-характерен за празника е обичаят „полазване”. От това кой ще влезе пръв в къщата на този ден се гадае каква ще бъде следващата година. Ако „сполезът” е добър, то и в къщата през цялата година ще има благоденствие и успех във всичко. Като добрия „сполазник” за деветимата наети на длъжността „агент: Спорт”, по програма „Развитие” на ОП „Развитие на човешките ресурси”, се яви заместник кметът Красимир Богданов. Той връчи на работниците зимни обувки, якета и гащеризони, които те ще ползват по време на работата си.

         „Агент: Спорт” е пилотна програма и е първа в България в Агенцията по заетостта като длъжностна характеристика. Петимата мъже и четирите жени бяха наети на работа за девет месеца. Те подписаха трудовите си договори на 26 ноември и бяха разпределени на различни спортно-туристически обекти, където ще работят.

         За координацията на дейностите по програма са ангажирани експертите Васко Мишев от звено „Временна заетост” и Галя Василева от отдел „Образование, възпитателни дейности и спорт” в общинската администрация във Враца.

                           

 

                                                                  Даниела Хитова,

                                                                  гл. експерт „Връзки с обществеността”