начало » Новини
17.01.2013
Двама заместник-кметове откриха държавно първенство по борба

Двама заместник-кметове откриха държавно първенство по борба

Заместник –кметовете на община Враца Светозар Луканов и Красимир Богданов бяха официални гости на откриването на държавното лично първенство по борба кл. стил за кадети, на което Враца е домакин. Днес и утре сили ще мерят около 160 борци от страната. Врачанският „Ботев-93” ще участва с 12 състезатели, повечето от които са първа година в тази възрастова група, уточни ст. треньорът Юлиян Димитров.

Зам.-кметът Луканов поздрави всички състезатели и техните треньори и пожела успехи на всички. Официално първенството бе открито от ресорния зам.-кмет Красимир Богданов, който благодари на  представителя на  Българска федерация по борба -генералния секретар Валентин Савов, за доверието да предоставя домакинство на Враца всяка година. Богданов пожела на най-подготвените да победят и да няма контузии по време на схватките.

 

Двама врачански съдии са включени в съдийския апарат на първенството – Ангел Петров и доайенът Илия Здравков.

Миналата година „Ботев-93” завоюва първо място в отборното класиране при момчета, второ при деца и второ при девойки. В крайното комплексно класиране отборът се нареди на трето място в мъжкия профил за 2012г.