Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
28.01.2013
Тракийското сребърно съкровище от Борово пристига за 3 март

         Тракийското сребърно съкровище от Борово ще гостува на Регионалния исторически музей във Враца. Ценната археологическа находка, която се пази в музея в Русе, ще бъде представена на 3 март. В този ден врачани и гостите на града ще могат да разгледат безплатно и гостуващото съкровище, и експонатите на врачанския музей.

Общинската програма за отбелязването на 135-та годишнина от Освобождението на България да започне още през февруари. От 25 февруари до 1 март от 10 ч. и от 16 ч. в Регионална библиотека Христо Ботев, по заявки на училищата, ще има тематични прожекции на филми за Освобождението на България. На 28 февруари от 18.30 ч.  симфониета „Враца” ще изнесе концерт с произведения на български автори. Изложба „Символите на Враца”, представяща художествени "реплики" на исторически и природни забележителности, изработени с т. нар. техника "Торцевание", ще бъде открита на 1 март в 11 ч. Изложбата, заедно с мултимедийната краеведска изложба, са част от Общинската програма за патриотично възпитание.

            На 3 март в 10.30 ч. на площад „Христо Ботев” във Враца ще се проведе тържествения ритуал по издигането на националния флаг. След края му ще бъде открита художествената изложба, посветена на 135-та годишнина от Освобождението на България и ще бъде отворена за разглеждане експозицията със сребърното съкровище от Борово. В 11.30 ч. в градската концертна зала празничен концерт ще изнесе ансамбъл „Тракия”.

 

 

 

Даниела Хитова,

                                                                                  гл. експерт „Връзки с обществеността”