начало » Новини
04.02.2013
Общинска комисия описва щетите след ураганния вятър във Враца

Общинска комисия описва щетите след ураганния вятър във Враца

Днес кметът на Враца инж. Николай Иванов събра комисия от общински експерти и на място бе направен оглед на общинското, държавно и частно имущество, което пострада при ураганния вятър в неделя. Най-тежки са пораженията върху дома на Антоанета Петрова във Враца, където вятърът е унищожил почти целия покрив на къщата. При направения оглед, общинските експерти оцениха, че възстановяването му би струвало приблизително 6 882 лв. „Още днес ще внесем докладна в общинския съвет и ще поискаме тази сума да Ви бъде отпусната от бюджета. Надяваме се докладната да бъде разгледана на извънредната сесия утре. Това ще позволи максимално бързо да Ви бъдат осигурени средства, с които да отремонтирате покрива” – ангажира се инж. Николай Иванов.
Кметът провери също как върви възстановяването на електрическия стълб на ул . „Георги Апостолов”. В двете къщи в съседство електрозахранването бе възстановено вчера. Днес екип на „ЧЕЗ” бе монтирал новия стълб и подвързваше двете сгради. На „БКС” ще бъде възложено да подмени основата на тролейбусната спирка на бул. „Демокрация” и да я изправи. Ремонтът и възстановяването й се очаква да приключат максимум за два дни. По-рано от предвиденото, още в близките дни, ще започне регулярният оглед на състоянието на всички тролейбусни спирки и рекламни съоръжения.
„Готови сме да Ви окажем помощ и да Ви издадем необходимите документи в случай, че решите да кандидатствате пред съответните инстанции, за да Ви бъдат възстановени щетите” – с тези думи инж. Николай Иванов се обърна към екипа на магазин „Домко”. Силният вятър счупи четири панорамни стъкла на магазина.
До два дни ще бъде отстранено нарязаното вече на части изкоренено дърво на бул. „Демокрация” и ще бъдат възстановени изскубаните предпазни колчета.
    Общо 17 сигнала за нанесени щети от бурята са постъпили на дежурния телефон в общинската администрация – 092/62-30-00. Повечето щети бяха отстранени още в неделя. Днес работниците, които Община Враца е наела по различни оперативни и национални програми, почистват улиците на града, междублоковите простраства и градинките от изпочупените клони.

Даниела Хитова,
                            гл. експерт „Връзки с обществеността”