начало » Новини
22.10.2008
Мануел Риера, изпълнителен директор на испанския холдинг MTMGRUP, пристига днес за среща с кмета на община Враца инж. Тотю Младенов и зам.-кмета Тони Милева

Мануел Риера, изпълнителен директор на испанския холдинг MTMGRUP, пристига днес за среща с кмета на община Враца инж. Тотю Младенов и зам.-кмета Тони Милева

   Испанският холдинг обеща да стартира реализирането на инвестиционни проекти и проекти по европейските фондове във Враца.
   Една от идеите, обсъдена по време на днешната среща е Враца да се превърне в университетски център за Северозападна България. Двете страни договориха да се инициира среща с испански университети и бизнес училища, които да разкрият филиали на територията на Враца.
   Мануел Риера сподели, че вече са водени преговори и с компания за производство на високо-технологични играчки, които в момента имат завод в Китай, да преместят бизнеса си във Враца. Консултантът на Търговско промишлената камара каза още, че е очарован от Враца и туризма, който може да се развива в този район. Той похвали зам.-кмета Тони Милева с инициативите и проектите, по които не прекъснато се работи в община Враца през последната една година. “Когато ме попитаха с кой град искам да работя аз отговорих, че това ще бъде Враца, защото съм очарован от този регион”, бяха думите на Мануел Риера на въпрос защо е във Враца. „Страната ви като цяло и град Враца, в частност, ще са много благоприятни за бизнес, тъй като работната ръка тук е евтина, а предстоят много промени - инфраструктура, нови болници, училища, пречиствателни станции. България сега е Испания преди 25-30 години и аз каня мои бизнес партньори да дойдат тук и заедно България да извърви пътя си нагоре в ЕС", каза Мануел Риера - изпълните телен директор на испанския холдинг MTMGRUP на срещата с инж. Тотю Младенов.
   Бяха обсъдени и различни възможности за привличане на българските емигранти в Испания отново в страната. Ще се опитаме съвместно да им помогнем да доразвият бизнеса и проектите си, по които до този момент са работили в Испания. „Това е първата, но не и последната среща. С инж. Тотю Младенов ще работим съвместно за изграждането на Враца като съвременен икономически, културен и туристически център”, убеден е Мануел Риера.