начало » Новини
23.10.2008
Бившите наематели на „Старата къща” освобождават сградата

   „Старата къща” на улица „Търговска” – популярен в недалечното минало център на обществения живот във Враца, отново има шанс да се възроди. През последните години сградата беше заключена и лошо поддържана от наемателите си – клуб „Олимпиец”, които са получили имота през 2003 г. за безвъзмездно ползване за срок не повече от пет години.
   В началото на месец август Общинският съвет взе решение за използването на сградата на „Старата къща” за представителна приемна на Общински съвет-Враца и предостави право на Клуба на културните дейци да провежда срещи и мероприятия там.
Експертна комисия от Община Враца направи вчера оглед на състоянието и имуществото на сградата и състави приемно-предавателен протокол. Петгодишният срок на договора на наемателя - Клуб „Олимпиец” изтече на 22.04.2008 г. и едва в началото на октомври наемателят беше открит за предаване на имота.
   С отпадането на последните формални пречки вече може да се пристъпи към изпълнение на решението на Общинския съвет за използването на сградата.