Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
30.04.2013
Фестивалът „Врачанска пролет” събра над 700 певци и танцьори

Фестивалът „Врачанска пролет” събра над 700 певци и танцьори

         За осма година в началото на пролетта Враца събира певци и танцьори от страната и чужбина. Тази година на сцената на Международния фолклорен фестивал „Врачанска пролет” ще стъпят над 700 певци и танцьори от пет държави. Сред гостите са фолклорни състави от Индонезия, Сърбия, Гърция и Украйна. „Добре дошли във Враца,  скъпи гости! Вярвам че нашият град и нашата природа ще ви харесат и нещо повече – тук ще бъдете сред близки хора, приятели, изпълнени с доверие и с добри чувства към вас! С вашето участие празникът се утвърди като сцена на танцовото изкуство на различни български региони и даде възможност за по-широко международно участие! Прекрасно е хората по света да общуват помежду си, талантите да срещат таланти, словото, музиката, танцът да не познават границите!” – с тези думи приветства участниците кметът на Враца инж. Николай Иванов.

 

 

 

 

Официалното откриване на фестивала се превърна в празник под открито небе. Врачани бурно аплодираха фолклорните „визитки” от песни и танци, с които участниците се представиха. Днес фестивалът продължава с концерти – в 11 ч. в градинката пред Пощенската палата, а половин час по-късно – в Регионалния исторически музей, където групата от Приморско, освен народни песни ще изпълни и църковни песнопения. Гала концертът на участниците е тази вечер в 18 ч. в залата на читалище „Развитие”.

         Третия ден от фестивала – 1 май – ще започне с дефиле на фолклорните състави, което ще тръгне в 10 ч. от площад „Македония”, ще премине по пешеходната зона на града и ще завърши на площад „Христо Ботев”. В 10.30 ч. ще има два концерта на открито – пред сградата на Драматично-кукления театър и в градинката пред Пощенската палата. Фолклорният фестивал ще завърши с концерт на Николина Чакардъкова, който ще започне в 19 ч. на площад „Христо Ботев”.    

 

 

Даниела Хитова,

                                                                  гл. експерт „Връзки с обществеността”