Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
16.05.2013
Започва поставянето на новия водопровод на Враца

         На три места във Враца започва поставянето на новия водопровод в изпълнение на интегрирания проект за воден цикъл на града. Улиците, по които работят екипи на фирмата-изпълнител „Воден цикъл 2011”, са „Подбалканска”, „Трапезица” и „Клокотница”. До края на седмицата ще стартират работа още три екипа, които ще поставят водопровод по бул. „Европа” (в участъка при КАТ) и по ул. „ген. Леонов” (в участъка между ул. „Кръстю Българията” и Възрожденския комплекс). Продължава успешната работа на екипи от същия консорциум, които изпълняват поставянето на канализационна мрежа в кварталите „Кулата” и „Дъбника” (при блок 42).

         В квартал „Бистрец” строителят „Понсстройинженеринг” ЕАД поднови работата по канализационната мрежа по улиците „Касината” (между улиците „Ботуня” и „Гаврил Бистричанин”), „Еделвайс”, „Бистрица” и „Бистришко шосе” (при затвора). На мястото вече има четири екипа.

         На пречиствателната станция за отпадъчни води на Враца екип на „ВМВ” ДЗЗД извършва подготвителни работи. Почистват се изсушителни полета, като до два дни ще започне разрушаването на тези от тях, които попадат в районите на новостроящи се съоръжения. Демонтирана и извозена от площадката е металната кострукция от радиалните утаители. Почиства се хумусът от местата на бъдещите строежи в района. Изваршва се монтаж на фундаменти и кабелно захранване за кулови кранове, които ще се ползват при строително-монтажните дейности. До 10 дни ще завършат всички подготвителни работи по площадката.

         На този етап по интегрирания проект за водния цикъл на Враца се рабти на общо 10 участъка. След второюнските тържества още шест екипа ще се включат в изпълнението на водния цикъл.

 

Даниела Хитова,

                                                                  гл. експерт „Връзки с обществеността”

#
# # # #