Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
16.05.2013
680 деца участваха в общински спортен празник

680 деца участваха в общински спортен празник

         Днес градският стадион във Враца стана домакин на осмия общински детски спортен празник. В него се включиха 680 малчугани от подготвителните групи на всички детски градини. Празникът започна с дефиле на участниците. „Искам да ви пожелая след днешния празник да сте още по-силни, по-здрави и уверени в своите способности. Надявам се сред вас да са бъдещите спортни таланти и шампиони на Враца. На всички желая успех!” – с тези думи кметът инж. Николай Иванов приветстват децата, учителите, родителите и гостите.

Сред официалните гости на празника бяха също зам.-кметът Красимир Богданов и представители на Регионалния инспекторат по образованието, на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” и Дома на науката и техниката.

 

 

 

         Началото на спортната част на празника бе дадено с комплекс от общоразвиващи упражнения, изпълнен от всички участници. Последваха четири щафетни игри - „Кончета”, „Завържи панделката”, „Садене на картофи”, „Сновяща топка”. Във времето за почивка между тях бяха направени демонстрации на спортните клубове  към детските градини – клуб по таекуон-до и клубове по художествена гимнастика. Заслужени аплодисменти получиха и мажоретните състави. Гимнастическа композиция, която изобразява петте олимпийски кръга, сложи финала на спортния празник. Всички детски групи получиха от Общината пакети с играчки, които също са предназначени за спорт.

Даниела Хитова,

гл. експерт „Връзки с обществеността”

#
# # # #