начало » Новини
01.07.2013
Общината предоставя нов кувьоз на МБАЛ „Христо Ботев”

Приключи процедурата по избор на изпълнител за доставка на интензивен неонатален инкубатор. Сключен бе договор между фирмата „Дъчмед” и Община Враца и през миналата седмица апаратът бе доставен в неонатологичното отделение на МБАЛ „Христо Ботев”. Съвременният кувьоз отговаря на всички изисквания за отглеждането на нуждаещите се новородени. Той е с микропроцесорно серво управление за контрол на температурата и влажността, изнесен енергономичен LCD дисплей, осигуряващ оптимален микроклимат на новородени и недоносени деца, включително и на тези с ниско и екстремно ниско тегло.
През тази седмица предстои да приключи пробното пускане на апарата в експлоатация с извършването на всички инженерно-технически изпитвания и той ще бъде предаден за действително ползване. След приключване на техническото изпитване между Община Враца и врачанската болница ще се осъществи приемане и предаване на апарата.
Интензивният неонатален инкубатор е на стойност 19 980 лв., които средства бяха заделени от общинския бюджет. Закупуването му бе наложително, заради нарастналия брой на недоносени новородени със здравословни проблеми. Новата придобивка е част от общинската програма по здравеопазване за 2013 г.