начало » Новини
05.11.2008
"Голямото четене" пристига във Враца на 17 ноември с проекта „Пътуваща библиотека”.

Екип на Българската национална телевизия и проектът „Пътуваща библиотека” ще гостуват във Враца в рамките на обиколка в областните центрове на България. На 17 ноември автобус, натоварен със стотици книги ще паркира пред библиотеката на читалище „Развитие”. Всички врачани, които посетят спирката от 12 до 14 часа в този ден ще имат възможност да разменят книги и послания с любители на литературата от други градове. Всеки ще може да оставя в пътуващата библиотека книга от собствената си колекция, с която желае да се раздели и да напише в нея посвещение или адрес за кореспонденция до следващия й читател. В замяна всеки може да си избере книга, предоставена от друг читател, с неговото послание, в някой от посетените по-рано градове. Така пътуващите книги ще свържат четящите българи в общността на „Голямото четене”.

От 10 ноември до 17 декември 2008 г. Пътуващата библиотека на кампанията „Голямото четене” ще обиколи всички областни градове в България, за да направи преглед на състоянието на четенето и читателските общности в страната. Обиколката на Пътуващата библиотека ще започне на 9 и 10 ноември пред Народната библиотека „Св. св. Кирил и Методий” в София. Посетителите на Пътуващата библиотека ще могат да открият сред томове любими книги с автограф от автора или с послания от известни личности – писатели, музиканти, актьори, политици, спортисти.

Репортаж от посещението на Пътуващата библиотека във Враца ще се излъчи в централната емисия на „По света и у нас” по БНТ в същия ден, а негов разширен вариант – в сутрешния блок „Денят започва” на следващия ден.

 

Маршрут на Пътуващата библиотека на „Голямото четене”

София: 9 и 10 ноември, неделя и понеделник
Перник: 11 ноември, вторник
Кюстендил: 12 ноември, сряда
Благоевград: 13 ноември, четвъртък
Пазарджик: 14 ноември, петък
Враца: 17 ноември, понеделник
Монтана: 18 ноември, вторник
Видин: 19 ноември, сряда
Плевен: 20 ноември, четвъртък
Ловеч: 21 ноември, петък
Габрово: 24 ноември, понеделник
Велико Търново: 25 ноември, вторник
Търговище: 26 ноември, сряда
Разград: 27 ноември, четвъртък
Русе: 28 ноември, петък
Силистра: 1 декември, понеделник
Добрич: 2 декември, вторник
Варна: 3 декември, сряда
Шумен: 4 декември, четвъртък
Бургас: 5 декември, петък
Ямбол: 8 декември, понеделник
Сливен: 9 декември, вторник
Стара Загора: 10 декември, сряда
Хасково: 11 декември, четвъртък
Кърджали: 12 декември, петък
Пловдив: 15 декември, понеделник
Смолян: 16 декември, вторник
София: 17 декември, сряда

 

ПГ