начало » Новини
05.11.2008
Сайтът на Община Враца - втори в класацията „БГ Сайт 2008”.

Сайтът на Община Враца - втори в класацията „БГ Сайт 2008”.

     Официалната страница на Община Враца в интернет спечели второ място в категорията „Публична администрация и НПО” в престижния конкурс „БГ Сайт 2008” (http://www.bgsite.org/). Първо място в категорията гласуването на публиката определи официалният блог на Министерството на труда и социалната политика – SOCIALNI.BG. Конкурсът „БГ Сайт 2008” се организира за девета година. Това е една от най-престижните у нас уеб награди.
     Община Враца стартира обновената визия на официалната си страница в началото на 2008 година. Съдържанието на сайта се актуализира ежедневно и има версия на английски език.
     Тази година, в деветото издание на „БГ Сайт“, се състезаваха 135 сайта в 10 категории: „Публична администрация и НПО“, „Банки и финанси“, „Електронен магазин“, „Пътувания и туризъм“, „Корпоративен сайт“, „Личен блог/сайт“, „Социални мрежи“, „Онлайн информационни услуги“, „Kауза /събитие/общност“, „Образование и наука“. В тяхното оценяване чрез гласуването на публиката се включиха рекорден брой потребители – над 13 000 души.
     Имената на най-добрите български сайтове бяха обявени на официална церемония в Шератон София Хотел Балкан. Целият процес и преброяването на гласовете се одитира от международната одиторска компания „ПрайсуотърхаусКупърс България“ - традиционен партньор на БГ Сайт.
     БГ Сайт 2008 се организира от ABC Design & Communication и M3 Communications Group, под арбитража на ПрайсуотърхаусКупърс България, с подкрепата на Microsoft и Суперхостинг БГ, и медийните партньори Кеш, Infoweek, IT Forum, PC Mania, Intro, .Net, Atol.bg, Easytrader, БГ Радио, Mail.bg, Икономика ТВ и др.
ПГ