начало » Новини
30.07.2013
Вицепремиерът и Министър на вътрешните работи г-н Цветлин Йовчев е на работно посещение във град Враца

Вицепремиерът и Министър на вътрешните работи г-н Цветлин Йовчев е на работно посещение във град Враца

Кметът на Община Враца инж.Николай Иванов посрещна г-н Цветлин Йовчев пред църквата „Св.Николай” на площад Христо Ботев където разгледаха пораженията от възникналия пожар в съботния ден.

На работна среща при Кмета на Община Враца на която присъства Областния управител г-н Венцислав Василев и народния представител г-н Камен Костадинов,  г-н Йовчев се ангажира да подкрепи предложение на Община Враца за финансиране на възстановяването на църквата от  Междуведомствената комисия по бедствия и аварии към Министерския съвет.

Посещението продължи със срещи с жители във месността Врачанските лозя и с.Баница на които хората споделиха,че те са ставали многократно жертви на битова престъпност .

 

 b 

Министър Йовчев ги запозна с част от мерките набелязани от ръководството на МВР за по-ефективно противодействие на престъпността – новата организация на патрулно-постова дейност, основана на интерактивната карта на престъпността, както и промените в организацията в оперативно-издирвателната дейност.

  

 

По време на срещите Министър Йовчев подчерта, че  приоритет за ръководството на МВР е да намали престъпните посегателства в малките населени места , като усилията ще бъдат съсредоточени към организиране на дейността така, че там да има присъствие както на служители, така и на сътрудници на МВР.

Обсъдена е  и възможността с заповед на кмета ловните дружиники да могат да се организират или самоорганизират, за да опазват имуществото на хората.

Сигурен съм, че всички мерки за които ме информира Министър Йовчев ще покажат своята ефективност, смята кмета на Община Враца инж.Николай Иванов.