начало » Новини
06.11.2008
“Есенен пазар” на изобилие от плодове, зеленчуци , цветя и много детска радост организираха в детската градина на кв. Кулата, филиал на ЦДГ “Българче”

“Есенен пазар” на изобилие от плодове, зеленчуци , цветя и много детска радост организираха в детската градина на кв. Кулата, филиал на ЦДГ “Българче”

   На събитието присъстваха пълномощникът на кв. Кулата Страхил Михайлов и експертите от отдел “Образование” в Община Враца Петя Долапчиева и Евeлина Стоичкова.
   Трите щанда: с плодове, със зеленчуци и есенни хризантеми бяха представени от майките на децата, а малчуганите демонстрираха на гостите знанията си за сезона, за здравословното и пълноценно хранене и начин на живот и огласиха салона със свойте емоционални изпълнения. За усърдието си всяко дете получи подарък.
   Празникът се вписва в амбициозната програма на Община Враца за отделяне внимание на детските заведения с цел подобряване условията и качеството на образователния процес съобразно изискванията на съвремието.
   Във филиала се отглеждат 28 деца от квартала и съседното село Нефела. През тази година беше ремонтиран кухненския блок и частично подменено оборудването му. Децата се обучават и възпитават от екип, ползващ доверието и подкрепата на родителите и кметския наместник. Експертите бяха запознати с проблемите, които предстои да бъдат решавани - ремонт на тоалетните, стара ел. инсталация и трудностите при отопление с печки на твърдо гориво.
   “Виждам прилагане на европейските стандарти за партньорско взаимодействие с родителите, добра екипност и съм спокойна” - с тези думи на г-жа Петя Долапчиева сложи достоен финал на събитието.