начало » Новини
11.11.2008
Възпитаниците на ЦДГ “Българче” посрещнаха кмета на община Враца инж. Тотю Младенов с песента “Ти си върхът, ти можеш всичко”.

Възпитаниците на ЦДГ “Българче” посрещнаха кмета на община Враца инж. Тотю Младенов с песента “Ти си върхът, ти можеш всичко”.

Посещението на кметския екип е част от амбициозната програмата, която община Враца си е поставила, да обиколи всички детски заведения на територията на общината и да се запознае на място с проблемите и нуждите им.
ЦДГ ”Българче” е най-старата детска градина на територията на Враца. През това лято след повече от 10 години отлагане, за подмяна на остарялата дограма, са отпуснати близо 20 хиляди лева от Община Враца, коментира директорката Калинка Дуранкиева. Сменени са входната врата и прозорците с алуминиева дограма. Над 10 хиляди лева са вложени за основен ремонт на кухнята и прилежащите части, която в момента отговоря на всички европейски изисквания по системата ХАСЕП. Кмета на община Враца се ангажира през следващата година да бъдат отпуснати средства за ремонт на тавана, който от години тече. Високият професионализъм и отговорен стил на работа се доказват от крайните резултати – успешна реализация на възпитаниците в елитни училища в града, коментира директорката Калинка Дуранкиева. Детското заведение работи по различни програми на Европейския съюз. Имаме пълната подкрепа на зам.- кмета по образование Силвия Драйчева и експерта Петя Долапчиева. За първи път от години проблемите се обсъждат и най-важното решават, бяха думите на възпитателите от детската градина. Заплатите на педагогическия персонал са повишени почти на 100%. В момента средната работна заплата в детските градини на територията на община Враца варира от 550 до 700 лв. В ЦДГ “Българче” се обучават 130 деца. Филиал на ЦДГ ”Българче” са детските градини в кварталите Бистрец и Кулата. Кметът на инж. Тотю Младенов връчи награди на възпитаниците на детската градина, които с рисунките си “Моя град” са спечелили призови места в различни състезания.

НБ