начало » Новини
12.11.2008
ФРЕНСКИЯТ ПОСЛАНИК ЕТИЕН ДЬО ПОНСЕН ЛОБИРА ЗА ВРАЦА ПРЕД ФРЕНСКИ ИНВЕСТИТОРИ

   В изпълнение на обещанието си дадено преди близо месец посланикът на Република Франция в България Етиен дьо Понсен информира кмета на община Враца инж. Тотю Младенов за разговорите, които е провел с потенциални френски инвеститори. По време на първото си официално посещение във Враца на 16 октомври т.г. френският посланик беше запознат от кмета инж. Тотю Младенов с предстоящите големи проекти на Община Враца и възможностите за инвестиции в района. След тази среща Етиен дьо Понсен е уведомил две големи френски предприятия от водния сектор Suez Environnement и Veolia Eau за проявения интерес за евентуална среща, както и Dalkia относно отоплителната мрежа.
   Друга френска фирма, развиваща дейност в момента в гр. Пловдив търси място в северната част на страната ни за изграждане на свое представителство. Посланикът е осъществил и връзка с френските фармацевтични компании Сервие и Санофи Авентис с предложения за заздравяване на здравния сектор във Враца.
   Веднага след официалната си визита на 16 октомври, френският посланик е посетил отново Враца в рамките на частно посещение със семейството си през уикенда, когато е посетил Историческия музей и пещерата „Леденика”.