начало » Новини
12.11.2008
Кметът на община Враца инж. Тотю Младенов, зам. кметът Иван Иванов и представители на общинска администрация откриха днес официално новоизградената пътна връзка на бул. “Христо Ботев” и Криводолско шосе.

   Кметският екип извървя пеша пътя от Съдебната палата до кръговото движение на бул. “Христо Ботев”. Според справката за бул. “Христо Ботев” по договор са отпуснати 554 хил. лв., актувани са 430 хиляди. лв., дължината на отсечката е 1 111 м., а общата площ 18,6 дка. За ремонт на кръговото движение са изразходвани 30 хиляди лева. Новоизградената улица от бл. 12 до Криводолско шосе е струвала на община Враца 11 хил. лева, дълга е 70 м. и с площ 680 кв. м.
   По думите на кмета на община Враца само за 2008 година са асфалтирани толкова улици, колко през 2006 и 2007 година взети заедно. По време на ремонтните дейности е осъществявана непрекъсната комуникация с всички институции като ВИК, Енерго, БТК, Топлофикация и др., за да се избегне порочната практика месец след ремонта улиците да се разкопават отново вследствие на отделни аварии на дружества.
   По молба на граждани на община Враца аварийно е изградена улицата до Кауфланд и стълбите до самия магазин, след като близо година са подавани докладни до предишното ръководство. Кмета на община Враца инж. Тотю Младенов се ангажира пред следващата година да бъдат ремонтирани най-възловите улици, които създават проблеми.

Справка за извършени основни ремонти на улици в град Враца през 2006 г.

Справка за извършени основни ремонти на улици в град Враца през 2007 г.

Справка за извършени основни ремонти на улици в град Враца през 2008 г.


Н. Божилова